Woning AS

Project

Bio-ecologische woning

Ontwerper

EA+ architecten en ingenieurs

Taak EA+

architectuur, studie EPB

Locatie

Stalhille, Jabbeke

Landschap en concept inplanting/buitenruimtes + rendering

Atelier Artisjok

In nauwe samenwerking met Atelier Artisjok werd een woning ontwikkeld die opgaat in de omringende tuin. De woning dient als antwoord en op zijn omgeving. De buitenruimtes worden vormgegeven door de volumewerking van het gebouw. Er ontstaan buitenruimtes met verschillende sferen die volgens oriëntatie en weersomstandigheden door de bouwheer kunnen worden benut.

Voor de bouwschil werd gekozen voor houtbouw , met een aankleding van dak op dezelfde wijze als de aankleding van de gevels.  Een zekere eenvoud in materiaalgebruik en herhaling qua structuur wordt nagestreefd. Daarnaast wordt ook resoluut gekozen voor optimale isolatie aangevuld met duurzame technieken.